30.000 HUF feletti kerékpár kiegészítő vásárlásnál INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
7 900 Ft - 18 500 Ft
GYÁRTÓ
ELÉRHETŐSÉG

KESZTYŰK

Kesztyűk

Szinte biztos az első kerékpáros ruházat amire a leghamarabb szükséged lesz. Ha túlságosan izzad a kezed és csúszik a markolaton, ha a biztos kormányfogást tartod szem előtt, akkor nem is kérdéses, hogy szükséged van egy kesztyűre.

Kivitelre két fajta létezik belőlük. A rövid vagyis ujjközépig érő és a hosszú ujjú. A rövid ujjasok nyáron és átmenetei időben tökéletesen használhatók, igazából addig, amíg nem fázik benne a kezed. Az ujjvégeket szabadon hagyja annak érdekében, hogy biztosan kezelhesd a fék és váltókarokat. A hosszú ujjas kesztyűkből létezik vékony nyári és más-más hőmérséklethez való téli kivitel is. Hogy nyáron a rövid vagy hosszú ujjas megoldás a jobb, az leginkább egyéni preferencia kérdése. Általánosságban elmondható, hogy a sport kerékpárosok, kifejezetten a MTB keményebb vállfajaiban mindig hosszú ujjú kesztyűt használnak. Ennek valószínű oka, hogy nagyobb védelmet nyújt a rövid ujjasoknál.

A tenyér részen többféle kidolgozással találkozhatunk. Keress olyan kesztyűt, ahol az érintkezési pontoknál bőr koptatók illetve megerősítés található. Ezek kényelmesebbé teszik a fogást és a kesztyű élettartamára is komoly kihatással vannak. Egy ennél  még jobb megoldás a zselés betétek használata. Ezen modellek érintkezési pontjainál találhatók a puha betétek, melyek a komfort emelésében játszanak szerepet. Ha zsibbad a kezed bringázás közben, akkor is ilyen kesztyűt válassz. Ezek kombinálva egy ergonomikus markolattal szinte biztosan megszünteti a kellemetlen érzést.


8termék 18
8termék 18