30.000 HUF feletti kerékpár kiegészítő vásárlásnál INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
17 990 Ft - 53 900 Ft
GYÁRTÓ
ELÉRHETŐSÉG

CIPŐK

Vértezd fel magad kerékpáros cipővel!

A biciklis cipőnek számos előnye van, amivel még hatékonyabbá teheted a bringázással töltött órákat. Gondoltad volna mennyi plusz energiát tudsz beleadni akkor a tekerésbe, ha nem csak nyomni tudod a pedált, hanem húzni is? A húzás során egészen más izomcsoportok lendülnek munkába, a combközelítő izmok is besegítenek a nagy megterhelés leküzdésébe, így nem csak a vádli, és a combhajlító izmok végzik a kimerítő taposást. Ezzel túlzás nélkül állítható, hogy a teljesítményed közel a duplájára nő. Egy domb többé nem lesz leküzdhetetlen akadály, hiszen a kerékpáros cipő segítségével sokkal jobban ki tudod használni a lábaidban rejlő  erőt, amit egy egyszerű cipővel nem tudnál kiaknázni.

A biciklis cipő nagyon kényelmes viselet, éppen azért, hogy ezzel is támogassa a minőségi sporttal fűszerezett pillanatokat. A kialakítása úgy lett megalkotva, hogy minden tekintetben a kerékpározás írott, és íratlan törvényeinek feleljen meg. A talp különösen nagy hangsúlyt kap a speciális lábbeliknél, hiszen a rajtuk található klipsz (stopli) segítségével tudod beakasztani (dokkolni) lábaidat a pedálba. Amennyiben szeretsz biciklizni, élvezed a tekerés adta szabadságot, határtalanságot és örömet, sokat jelent számodra, hogy meghódíthatod a környező hegyeket, dombokat, esetleg távolabbi területeket, s mindezt szeretnéd a maximális hőfokon égve megtenni, akkor száz százalék, hogy a biciklis cipő éppen neked lett kitalálva, a te igényeidnek lett megalkotva.

Milyen kerékpáros cipőt válassz?

A kerékpáros cipő kiválasztását érdemes alaposan megfontolnod, hiszen élménnyé teheti minden tekerésedet, a céljaidnak éppen megfelelő lábbeli. Ám, ha elkapkodod a döntést, akkor pont a fordítottját érheted el mindennek. Például egy merev, karbontalpas verzióban várost nézni egyenlő a kínszenvedéssel, egy szabadidő modellben nekimenni a Kékesnek egy versenyen szintén nem a legjobb választás. Ha te terepen szeretsz hasítani a bringáddal, esetleg mint maraton versenyző, akkor az elvárásaid speciális kialakítás után kiáltanak. A merev, üvegszálas műanyag, vagy karbon talppal rendelkező kerékpáros cipők, melyek orrába stoplik csavarhatók épp tökéletesek a terepviszonyok leküzdésére. Sáros, ingoványos utakon is könnyedén szaladhatsz bicikliddel, hála a „kapaszkodóknak”.

A versenyspecifikus cipők nyilván nem a kényelmükről híresek, de ebben az esetben a hatékonyság, a veszteség nélküli erőátvitel mindent felülír. A sarkat kiválóan tartják, ráadásul pille könnyű a súlyuk. Tépőzárral, csattal, illetve a jobb modellek esetén damilos rendszerrel illeszthetők az eltérő láb-boltozatokra. Ha extrémebb terepen szeretnél helyt állni, akkor a robusztus, bokavédelemmel ellátott, masszív, nem hajlékony talpú, megerősített orrú kerékpáros cipők ajánlhatók neked. Mivel az ütésvédelem, a nagyfokú ellenállóság az erősségük, így a csúszós sziklákon, vagy meredek hegyoldalakon is bátran útnak indulhatsz. A talpmintázatuk nagy bütykökből áll, széles kiterjedésben ezzel is garantálva a maximális tapadást. Végül, de nem utolsó sorban, ha szívesen túrázol, vagy veted bele magad a városnézés örömeibe, akkor hajlékonyabb talpú, kényelmesebb kialakítású, szellős modellt válassz, amiben komfortosan élvezheted a nap eseményeit.

 


2termék 12
2termék 12